Annons
Nöje

Lundvik skriver musik till amerikansk serie

Publicerad 31 mars 2016
Foto: Josefin Mirsch
Foto: Josefin Mirsch

Artisten och låtskrivaren John Lundvik har bland annat varit med och skrivit låten "When you tell the world you're mine" som framfördes på kronprinsessan Victorias bröllop.

Nu har Växjösonen fått ett nytt toppuppdrag. Han ska skriva musiken till den amerikanska succéserien Empires tredje säsong.

Annons

– Det är fantastiskt roligt och det känns som att det ligger helt rätt i tiden för mig. Det skulle vara otroligt häftigt att få skriva något åt Alicia Keys, säger han till TT, enligt DN.

Den stjärnspäckade serien om ett musikimperium har lockat miljontals tittare. Enligt John Lundvik kan det bero på att problemen i musikindustrin tas upp.

– Fördelningen är orättvis och det kommer inte fungera i längden om det ser ut som det gör med betalningar för artister och låtskrivare. Den yngre generationen behöver veta att det behövs ett extrajobb om man inte blir jättestor från början, säger han till TT, enligt DN.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons