Annons

Lurade äldre på miljonbelopp

Göteborg • Publicerad 27 mars 2018
Foto: Lena Gunnarsson

En 47-årig man döms i Göteborgs tingsrätt för 27 fall av grovt bedrägeri och 45 liknande försöksbrott efter att ha lurat äldre kvinnor. En av de drabbade ska vara en 85-årig kvinna i Växjö.

Vid flera tillfällen ska mannen ha utgett sig för att vara läkare, men det var dock inte så han lurade den äldre kvinnan från Växjö. I det fallet ska han ha ringt upp kvinnan och sagt att han var hennes tidigare klasskompis. Han ska därefter ha lovat henne att hjälpa henne med hennes ögonproblem om hon bara lånade ut 50 000 till ögondroppar.

Annons

”Hon fick inte tillbaka sina pengar, inga ögondroppar och mannen kom inte på besök som han hade lovat. Normalt sett är hon inte så lättlurad”, står det i domen att kvinnan har uppgivit, skriver Smålandsposten.

Mannen får sex år och elva månaders fängelse. Han ska också betala närmare två miljoner kronor i skadestånd till de drabbade kvinnorna.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons