Annons

Lurade hundratals - överklagar domen

Publicerad 24 mars 2016
Jusabmannen dömdes till 18 månaders fängelse. Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Jusabmannen dömdes till 18 månaders fängelse. Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Den 45-åriga mannen bakom den stora anställningsbluffen som uppdagades den femte januari förra året överklagar sin dom till hovrätten.

Mannen dömdes till 18 månaders fängelse för att ha lurat flera personer till arbete i företaget Jusab, som visade sig inte existera. Tingsrätten påpekade att det hela var mycket allvarligt eftersom en del av de lurade personerna hade sagt upp sig från sina tillsvidareanställningar.

Annons

45-åringen vill nu bli helt frikänd från alla anklagelser om oredigt förfarande samt bli frikänd från en rad av bedrägerierna mot de företag han också fälldes för.

I överklagandet skriver advokat Zackarias Hallenkrantz att 45-åringen erkänner de faktiska omständigheterna men att han aldrig haft någon avsikt att skada eller vilseleda målsägandena in i ett grundlöst anställningsförhållande och att när han var övertygad om att han skulle få igång en verksamhet när han anställde målsägandena, skriver Smålandsposten.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons