Annons
Växjö

Lyckad sammanslagning mellan Växjöklubbarna

Inför den här säsongen gick de två tidigare rivalerna Vöikers och Växjö Vipers samman och bildade en gemensam klubb. Totalt är det över 1000 aktiva som nu spelar i Växjö Vipers-tröjan.
Publicerad 24 september 2017
Foto: David Färdigh

– Samgåendet har gått över förväntan. För båda föreningarna blev det här en möjlighet till nystart, säger Stefan Angeskog, klubbchef i Växjö Vipers.

Två blev ett! En sammanslagning mellan Vöikers och Växjö Vipers har diskuterats de senaste åren och blev så verklighet i somras. Vipers har haft en fantastisk utvecklingskurva och tillhör numera den yttersta Sverigeeliten på seniorsidan medan Vöikers är kända för sin breda och framgångsrika ungdomsverksamhet.

Annons

– Genom att bli en förening får vi en mängd synergier. Växjö Vipers har sitt starka varumärke medan vi av Vöikers tillförs mängder med kompetens genom duktiga ungdomsledare och styrelseledamöter.

Senast inom två år ska hela den nya organisationen och klubbstrukturen sitta berättar Stefan.

– Men vår ambition är att allt ska vara på plats redan till 2018/2019. Det här första säsongen blir en inkörningsperiod.

Att slå ihop två föreningar brukar innebära kulturkrockar, hur har det funkat hittills tycker du?

– Över förväntan! Jag trodde det skulle bli mer komplicerat. Visst har föreningarna haft olika kulturer men när vi träffats har det snabbt visat sig att vi delat samma erfarenheter och utmaningar.

Genom samgåendet med Vöikers så har Växjö Vipers nu över 1300 aktiva inklusive tränare. Det är följaktligen en stor klubb som kräver en omfattande organisation.

– Samtidigt är vi fortfarande små ekonomiskt. Jämfört med exempelvis ishockeyn så finns inte alls samma pengar i innebandyn. Vi är på ett helt annat sätt beroende av ideella krafter och eldsjälar. Men det är också vår styrka. Att med ideella insatser kunna skapa ett fungerande kollektiv ger en enorm samhörighet och ett fantastiskt driv!

Med sammanslagningen blir Växjö Vipers en gigant i Växjö-området. Finns det en risk att ni blir för stora?

– Ja, vi måste vara ödmjuka och akta oss för att inte bli för stora. För vår egen utveckling är det viktigt att det fortsatt finns konkurrenskraftiga lag i vår närhet med stark ungdomsverksamhet.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons