Annons

Växjö Lakers till kvartsfinal – efter makalös avslutning

Publicerad 17 januari 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

En vinst och tre poäng hade säkrat en plats topp sex och en kvartsfinal Och efter 36.49 jublade publiken i Vida Arena åt 3–0 mot Luleå efter mål av Sakari Salminen, Alexander Johansson och Ilkka Heikkinen. Vinsten för ett motiverat Växjö Lakers mot ett mindre motiverat Luleå ska då vara klar, men mästarspelet försvann ännu en gång.

Bara 16 sekunder efter 3–0 kom 3–1 genom Johan Forsberg. Och i tredje perioden kom Luleå i kapp efter mål av Ilari Melart och Lennart Petrell. Eftersom Djurgården samtidigt ledde mot Färjestad väntade sig alla att Sam Hallam skulle plocka målvakten. Men Luleås tränare Joakim Fagervall hann före.

För att nå tredjeplatsen i tabellen behövde Luleå också en vinst. Fagervall plockade Filip Gustavsson och då kunde Sakari Salminen skjuta Växjö Lakers till kvartfinal efter ett mål i tom kasse. En makalös avslutning på grundserien som innebär att Växjö Lakers nu möter Linköping i kvartsfinal.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons