Annons

Man anhållen för kraftig brand

Publicerad 23 oktober 2017
Foto: Carl Carlert

Under måndagsmorgonen utbröt en kraftig brand i en villa i Nottebäck, precis söder om Norrhult. När räddningstjänsten kom till platsen var villa helt övertänd och huset fick brinna ner till grunden.

Tre personer befann sig i huset när det började brinna men kunde ta sig ur huset på egen hand och utan fysiska skador. Nu rapporterar Smålandsposten att en 47-årig hantverkare under förmiddagen har anhållits misstänkt för att ha startat branden.

– Vi har en man som sitter anhållen, misstänkt för grov allmänfarlig vårdslöshet. Den misstänkte mannen skulle tända kaminen på morgonen och för att få fart på brasan hällde han på bensin. Det blev då ett så hårt tryck i kaminen att elden spred sig till golvet, där en dunk med bensin stod. När dunken fattade eld spred sig branden explosionsartat i fastigheten, säger Per Bergendahl, jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons