Annons

Man bluffade sig till vårdjobb i Växjö

Publicerad 20 november 2017
Foto: Barometern

En 35-årig man har dömts till ett års fängelse vid Göteborgs tingsrätt. Mannen ska, med hjälp av förfalskade dokument, ha bland annat ha lurat till sig anställningar som sjuksköterska. En av mannens anställningar 2013 var på Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö, skriver Göteborgs-Posten.

När han sökte sin svenska sjuksköterskelegitimation krävde Socialstyrelsen att han skulle genomgå ett kunskapstest. Men mannen undvek provet och hänvisade istället skriftligt till en treårig anställning i Schweiz, vilket Socialstyrelsen accepterade, skriver Göteborgs-Posten.

Mannen döms nu för ett fall av grovt brukande av falsk urkund och två fall av brukande av falsk urkund av normalgraden. Han har nekat till brott och sagt att en kompis satt ihop och skickat in ansökningarna.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons