Annons

Man rånades grovt i Växjö - tre åtalas

Växjö • Publicerad 11 maj 2018
Foto: Lena Gunnarsson

Två åtalas för grovt rån i Växjö. Genom våld ska männen den 6 februari i år ha tvingat till sig en mobiltelefon och en bil av en man på Handelsvägen i Växjö.

Mannen ska ha fått ett stort antal knivhugg mot huvudet och kroppen när han satt i bilen. På grund av knivhuggen fick han flera skärskador på huvud, bål, händer, armar, ben och fötter samt frakturer i skallben och lårben och senskador.

Annons

En tredje man åtalas för medhjälp till grovt rån eftersom han ska ha kört rånarna till och från brottsplatsen.

De tre männen ska samma dag ha rånat en man i Tranås. Genom våld och hot om våld ska de bland annat ha tvingat till sig en hyrd bil, mobiltelefoner, dator, systemkamera och en tv. De ska ha satt tejp på offrets händer, fötter och ögon, sparkat honom mot hans rygg och huvud, tryckt en kniv mot nacken och sedan hotat honom att de skulle döda honom om han ringde polisen. Samtliga tre män förnekar brott.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons