Mångmiljonaffär i stöpet

Publicerad 23 juni 2016
Foto: Oscar Appelgren
Foto: Oscar Appelgren

Hyresgästerna i de 24 lägenheterna på Lövsalsgatan/Pumphusgatan i Biskopshagen ville omvandla fastigheten till bostadsrätter. Men nu har bostadsrättsföreningen tvingats tacka nej till köpet, eftersom priset på 52,2 miljoner kronor är för högt för hyresgästerna.

– Det känns ju väldigt tråkigt i förhållande till de möjligheter som det ändå ger till hyresgästerna i området, säger hyresgästen Natalia Psajd till Smålandsposten.

Växjöbostäders styrelseordförande Per Schöldberg (C) menar att det är ett marknadspris och att det är det priset som bostadsrättsföreningen får ta ställning till.

– Ibland upplever jag att de finns en slags missuppfattning, att man skulle få köpa det billigare bara för att man själv bor där. Men det är ju allmän egendom och det måste ha en prislapp, säger han till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.