Annons

Manliga städare i kvinnornas dusch

Publicerad 2 februari 2018
Foto: Smålandsposten

I helgen var Lisa Wiberg och simmade i simhallen i Växjö. När hon stod i duschen överraskades hon av en manlig städare.

–Efteråt duschade jag och bastade en lång stund. Sedan duschade jag igen och blundade när jag schamponerade mitt hår. När jag öppnade ögonen står han precis framför mig. Då blir man ju faktiskt helt chockad. Jag tyckte att hela situationen var väldigt obehaglig. Det kändes verkligen inte rätt och det var fler än jag som reagerade, säger 25-åringen till Smålandsposten.

Annons

Hon berättar att hon kände sig väldigt utsatt, obekväm och utlämnad. Städaren ska dessutom inte ha förvarnat om att han skulle komma in. I omklädningsrummet ska även manliga städare varit där också. Enligt Josefin Kejder, regionchef på Medley, försöker de se till att män och kvinnor jobbar samtidigt men att det inte alltid går.

– Jag kan förstå att hon tycker att det känns obehagligt att det helt plötsligt står en man framför henne i duschen. Sedan är det ju så att vi har manlig och kvinnlig personal och vi har tydligt skyltat i våra omklädningsrum att det är både manlig och kvinnlig personal. bland är det tre killar som jobbar och de måste städa på damernas. Det är inte alltid så att de uppskattar det heller men det är deras jobb, säger Josefin Kejder, regionchef på Medley, till Smålandsposten.

Läs mer här.

Lisa Wiberg
Lisa WibergFoto: Lennart Ernstsson
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons