Annons

Martinsson stannar - trots NHL-intresse

Publicerad 16 juni 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Den 15 juni var deadline för NHL-klubbarna för att signa svenska spelare med kontrakt. Sedan tidigare har klubbar visat intresse för Växjö Lakers back Calle Rosén, men även Eric Martinsson och hans agent har fått konkreta förfrågningar.

– Det har varit ett antal klubbar som hört av sig till min agent. Jag har sagt att jag vill ta ett år till i Växjö. Utvecklingen kom så snabbt på slutet och jag vill ta ett helt sådant år och spela mycket, säger Eric Martinsson.

Annons

Även strax före deadline kom förfrågningar, men det blev aldrig mer på grund av Martinssons klara besked.

Den 23-årige skåningen var slutspelets stora utropstecken i Växjö Lakers. Han gjorde sju poäng på 13 matcher och blev bättre för varje minut på isen. Genombrottet ledde även till debut i Tre kronor i de VM-förberedande landskamperna.

– Det är klart att man blev inspirerad och sporrad av att vara med i landslaget. Avslutningen gav blodad tand. Det är inte svårare att träna i sommar, absolut inte, säger Eric Martinsson.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons