Annons

Mästerskapssommar för kulstjärnan

Säsongen har börjat på ett lysande sätt för kulstjärnan Fanny Roos. Till helgen väntar det första av många stora mästerskap i sommar.
Publicerad 21 juni 2017
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Fanny Roos kommer att jaga svenska poäng i kula vid helgens lag-EM i Finland. Sedan tidigare har hon också fått biljetter till sommarens U23-EM i Polen och stora VM i London senare i sommar.

– Det är skönt att vara uttagen till mästerskapen så tidigt. Jag behöver inte fokusera på att göra bra resultat nu. Jag har tränat på bra, blivit mycket starkare och försöker förbättra tekniken hela tiden. Det är kul att göra de här resultaten nu, men jag hoppas att det går att göra ännu längre senare i sommar, säger Fanny Roos.

Annons

Trots att biljetten till VM redan är klar ligger fokus på att vara i toppform vid U23-EM i mitten av juli.

– Jag göt mitt sista juniormästerskap. Vi har sagt att det är det stora målet och jag går för medalj.

Uttagen i den svenska truppen blev också stavstjärnan Angelica Bengtsson, men hon tvingades tacka nej tidigare i veckan. Veckan efter lag-EM i Finland väntar mångkamparnas mästerskap i spanska Monzon. Två tävlande från Växjö finns med bland tre uttagna. Det handlar om Lisa Linnell från Athletics 24Seven och Beatrice Lantz från IFK Växjö.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons