Annons

Matchboll till Växjö Lakers efter tredje raka

Publicerad 24 mars 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

0-2 har blivit 3-2. Växjö Lakers har skaffat sig matchboll i matchserien mot Linköping efter en riktigt stark match på långfredagen. Matchen slutade 1-4 och Växjö Lakers visade upp en mycket stabil defensiv och sylvassa avslut offensivt.

Gustav Rydahl tvingades lämna återbud till matchen och Adam Byström Johansson fick ta hans plats i uppställningen. Junioren tackade för förtroendet genom att sätta sitt första mål i a-laget med ett vasst avslut i friläge. Linköping kvitterade i slutet av första perioden genom Jens Jakobs.

Annons

I andra perioden visade Tuomas Kiiskinen åter sin gryende slutspelsform när han satte 1-2. En stund senare var hans finske landsman Sakari Salminen iskall i friläge och 1-3 var ett faktum. I tredje perioden avgjorde Joakim Hillding med sitt 1-4-mål efter fint förarbete av Ville Leino.

Växjö Lakers blir bättre för varje match som går i slutspelet. I match fem i Saab Arena visade till exempel Sakari Salminen och Joakim Hillding att deras kedja också kan vara ett hot framåt. Samtidigt lyckas Växjö Lakers mota alla potentiella hinder på grund av skador och avstängningar. Senast kom Linus Fröberg in och tog över Josh Hennessys roll på ett strålande sätt. I dag var det junioren Adam Byström Johansson som tog chansen när han fick den.

Samtidigt växer backar som Calle Rosén och Eric Martinsson för varje byte. Och längst bak i målet närmar sig Cristopher Nihlstorp den slutspelsform som gett två titlar på två säsonger.

På påskdagen kan Växjö Lakers ta sig till semifinal. Det är upplagt för fest i Vida Arena.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons