Annons
Växjö

Matnatten i Växjö blev stor succé

Publicerad 10 mars 2018
Massimo bjöd på rostad jordärtskocka, med jordärtskockspuré, reducerat rödvin, torkad getost och oregano.

Matnatten, som arrangeras av Taste Events, grundades 2014 i Malmö, men under fredagskvällen var evenemanget för första gången på besök i Växjö.

Matnatten är en krogsafari där deltagarna får provsmaka sig runt i stadens kulinariska värld. Gästerna går, utrustade med ett köpt klippkort, runt till flera restauranger i staden och får en smakportion av varje krogs signaturrätt.

Annons

Det var totalt 800 personer som deltog i krogsafari. Totalt på de två rundorna som det fanns att välja mellan deltog 15 verksamheter i centrala Växjö.

Edin Dzemat OCH JON CUROVACFoto: Nadia Hagberg

Stjärnkocken Edin Dzemat bjöd på kvällens första rätt inne på Ica Cityhallen, där Matnatten startade. Kön ringlade sig lång inne i butiken under eftermiddagen.

Foto: Nadia Hagberg

Inne på Ica Cityhallen delade gänget bakom arrangören Taste Events och Växjö City ut klippkorten inför kvällens kulinariska evenemang. Växjö Citys Ulrika Åberg och Matnattens grundare Björn Lindell var två av många som hälsade de förväntansfulla besökarna välkomna och smaklig måltid.

Foto: Nadia Hagberg

Håkan Fransson, Anne Karlsson och Malin Gummesson tog emot besökarna på Pick ‘n go på Norra Järnvägsgatan.

”Det här är ett jättekul initiativ, jag skulle själv ha velat vara med och pröva restaurangerna. Många vill prova och bli överraskade”, sa Håkan Fransson glatt.

Foto: Nadia Hagberg

Izikaya Moshi var en av restaurangerna som fanns på det röda rundan. De bjöd på en tartar på handskuret nötinnanlår med gochjuans, salladslök, lotusrot, päron och aioli på en riscracker. Som vegetarisk alternativ var nötinnanlåret utbytt mot morot.

På La Castellina erbjöds det salsicca eller pollenta med morotpuré, syltad rödlök och senapsfrö.

Systrarna Rosenquist, Linnea, Elvira och Emma, bjöd på efterrätt för de besökare som besökte Skåres konditori under Matnatten.

Foto: Nadia Hagberg

Morotskaka och chokladbrownie med italiensk maräng stod på menyn.

Foto: Nadia Hagberg

Kockarna på Massiomo på Sandgärdsgatan hade fullt upp.

Rustique bjöd på liveframträdande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons