Annons

Medarbetarna ersätts - efter kaoset

Publicerad 7 februari 2018
Foto: Per Jodenius

De medlemmar på Kvinnokliniken som fick sin semester återkallad förra sommaren får ersättning. I ett pressmeddelande skriver Region Kronoberg att de har kommit överens med Vårdförbundet. Förläggningen och återkallandet av semestern ska inte ha på ett helt riktigt sätt. De berörda medarbetarna ska totalt få ersättning på 360 000 kronor.

– Återkallandet av semester skedde i en situation där kliniken inte kunde säkerställa verksamhetens bedrivande och klara patientsäkerheten, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Per-Henrik Nilsson i pressmeddelandet.

Annons

Anledningen till att Region Kronoberg återkallade de redan beviljade semestrarna för medarbetarna var bland annat bristen på barnmorskor i tjänst under sommaren.

Många av medarbetarna rasade över beslutet att deras semestrar skulle återkallas och flyttas. I november blev det också känt att åtta barnmorskor sagt upp sig efter sommarens kaos med återkallade semestrar och stängda förlossningsrum.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons