Annons

Mediciner skickades på posten - patienter blev utan

Växjö • Publicerad 4 maj 2018
Foto: Oscar Appelgren

Omsorgstagare i Växjö blev utan sina mediciner efter att Apotekstjänsts skickade mediciner fastnat på Postnords terminal i Örebro.

Det var på valborgsmässoafton som medicinerna skickades och fastnade i terminalen. Det gjorde att vissa omsorgstagare under onsdagen blev utan medicin. Växjö kommun ser allvarligt på händelsen och kräver nu ett möte med Apotekstjänst.

Annons

– Vi vill ha ett möte med Apoteksstjänst för detta får alldeles för stora konsekvenser för vår verksamhet för att vi ska kunna acceptera det. Jag har bett alla som är drabbade att skicka avvikelser till mig och så får vi göra en samlad bedömning senare, säger Carina Yngvesson, medicinskt ansvarig sjuksköterska inom Växjö kommun, till Smålandsposten.

Kommunen fick under onsdagen vidta egna åtgärder. Både omsorgstagarna och personalen uppges ha påverkats negativt av händelsen med senarelagd medicinering.

– Vi hade ett litet hack i maskinerna i måndags i Örebro och det var ingen större mängd paket som blev kvar. Alla paket är viktiga men det är klart att mediciner är extra viktigt, säger personal vid Postnords presstjänst till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons