Annons
Nöje

Melodifestivalen till Växjö

Publicerad 30 maj 2016
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten

Vintern 2012 inledde Loreen sin resa mot vinst i Eurovision i Vida Arena. I februari får Växjö åter chansen att stå som värd för en deltävling i Melodifestivalen.

Någon bekräftelse har ännu inte skickats ut, men Växjö Lakers har flyttat matchen mot Färjestad den 14 februari till den 29 november 2016. Det innebär att Växjö Lakers lämnar Vida Arena för andra arrangemang mellan den 2 och 21 februari.

Annons

Under dessa veckor brukar deltävlingarna i Melodifestivalen avgöras. Troliga datum är därmed lördagen den 11 februari eller lördagen den 18 februari. Växjös kommunalråd Bo Frank (M) menar att en deltävling skulle vara mycket positiv för kommunen.

”Mycket bra uppmärksamhet! Växjö tillhör toppen i det mesta”, skriver han i ett sms till Vxonews.se.

Thomas Carlsson, näringslivschef i Växjö kommun, berättar att kommunen avvaktar besked från SVT. Det kommer dock först i september. Samtidigt nyttjar kommunen sina timmar i Vida Arena för att se till att där är spelledigt i februari.

– Vi har krattat manegen för SVT och är redo både med arena och budget, säger han till Smålandsposten.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons