Annons

Meste Lakersspelaren lägger av

Publicerad 17 augusti 2016
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten

Han har spelat 458 matcher för Växjö Lakers och är därmed fortsatt den som har gjort flest matcher för klubben. Nu har 30-årige backen Jeremias Augustin beslutat sig för att lägga ner hockeykarriären. Han avslutar den efter två säsonger med Malmö Redhawks.

– Det har vuxit fram. Jag har tappat motivationen, men tänkte träna på i sommar för att se om jag fick tillbaka suget. Nej, det känns rätt att lägga av faktiskt. Tappar man suget är det ingen idé att fortsätta, säger Jeremias Augustin.

Annons

Nu går flyttlasset hem till Växjö där Augustin bland annat tänker följa systersonen Jonathan som spelar i Växjö Lakers J20-lag. Han funderar också på den civila karriären.

– Jag har lite planer, men det är jättesvårt att veta vad man ska bli. Jag ska söka in till polis och tänkte bli personlig tränare också.

Hur sammanfattar du karriären?

– Jag tycker att jag har haft en fantastisk karriär och jag har fått uppleva mycket. Höjdpunkterna är när vi gick upp med Växjö och Malmö.

458 Lakersmatcher räcker just nu för att vara den som spelat flest matcher för klubben. Kommande säsong kan dock både Robert Rosén (419 matcher) och Erik Josefsson (415 matcher) gå förbi.

– Jag har snackat med dem och Josen siktar på det. Robban ligger väl några matcher före, men nu har Josen skrivit ett treårskontrakt. Det beror på vad Robban gör nästa säsong. Det blir en fajt, säger Jeremaias Augustin.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons