Annons

Middagstips: Chevrepaj

Publicerad 30 maj 2016
Foto: Lina Ländin
Foto: Lina Ländin

Hej Linas Kök här!

Denna veckan bjuder jag på paj igen. Det är sommarmat för mig och jag har mängder av goda pajrecept på min blogg. Chevrepaj är en av mina favoriter och jag garnerar den gärna med sparris vilket blir vackert. Dessutom är det ju säsong för sparris och den är lite billigare att köpa. Servera gärna pajen med några skivor Serranoskinka och ringla honung över pajen så sött möter salt. En bit av denna pajen passar bra som förrätt till middagen eller som en lätt lunch.

Annons

Chevrepaj

Tid: ca 1 timma

Ingredienser till en normalstor paj

Pajdeg

2,5 dl mjöl

120 g smör

3 msk vatten

Fyllning

80 g Ruccolasallad

2 dl riven prästost

Annons

250 g getost (utan mögel)

1 knippe sparris

Äggstanning

3 ägg

1,5 dl mjölk

1,5 dl grädde

salt

peppar

1 Sätt ugnen på 200 grader

2 Mixa allt till pajdegen, detta görs enklast i en matberedaren

Annons

3 Kavla ut degen och tryck ut den i en pajform. Nagga hål i pajdegen med en gaffel

4Förgrädda pajskalet 10-15 min

5 Fördela ut ruccolasalladen i botten av pajen

6 Fyll på med hälften av prästosten

7 Fördela ut getosten

8 Fyll på med resten av osten

9 Garnera med sparris

10 Vispa ihop äggstanningen och häll till sist över den

11 Grädda mitt i ugn 25-30 min eller tills pajen fått fin färg och stannat

12 Servera med rostade valnötter/pinjenötter och flytande honung

Lina Ländin

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons