Annons

Migrationsverket nekar Växjö

Publicerad 24 januari 2018
Foto: Urban Nilsson

Förra året fick 29 ensamkommande flyktingbarn sina åldrar uppskrivna av Migrationsverket. Myndigheten var snabba med att stoppa utbetalningar om särskilt stöd till kommunen - men det dröjde veckor innan Växjö fick information om att åldrarna skrivits upp. Eftersom kommunen inte kunnat göra en förflyttning till boenden för vuxna krävde Växjö två miljoner kronor för utebliven ersättning. Nu dissar Migrationsverket miljonkravet från Växjö kommun, skriver Smålandsposten.

– Ett beslut om att ett barn ska bedömas som vuxen kommer ofta samtidigt som asylbeslutet, det är också någonting som delges muntligt. Beslutet börjar gälla samma dag och i samband med det förlorar kommunen rätt till ersättning. I nuläget finns det inget utrymme för ersättning när Migrationsverket har fattat beslut om att ett barn ska bedömas som vuxen, säger Linn Nilsson, presskommunikatör på Migrationsverket, till Smålandsposten.

Annons

Enligt Oliver Rosengren (M), kommunalråd och ordförande i nämnden för arbete och välfärd, har Växjö kommun inte fått något beslut ännu. Läs mer om hans ilska här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons