Annons

Mikaelas butiksdröm blev sann

Blommor och inredning är Mikaela Rosells stora favoritintressen och nu har hon förverkligat drömmen om en egen butik. Lagom till våren hade hon premiäröppning för Mickas Blommor & Inredning, inrymt i Margaretas anrika lokaler i centrala Hovmantorp.
– Det är en dröm som går i uppfyllelse!
Hovmantorp • Publicerad 13 maj 2018
Foto: Nadia Hagberg

Det rustika och lantliga i skön förening med det moderna och romantiska, ja så beskriver Mikaela Rosells sin egen personliga inredningssmak. Det är också den mixen och atmosfären som möter besökarna och kunderna i Mickas Blommor & Inredning, nyöppnad butik i Hovmantorp.

– Jag hade premiär den 24 mars då min femåriga dotter klippte bandet här i entrén. Mottagandet har varit fantastiskt positivt! Hovmantorpsborna är trevliga och det märks att det är ett aktivt samhälle. Många som är ute och promenerar stannar till och hälsar mig välkommen.

Annons

Mikaela är nämligen ett nytt ansikte i Hovmantorp. Hon har tidigare bott i Lenhovda och Växjö men sedan åtta år tillbaka är det Attsjö utanför Furuby som är hemadress. På meritlistan finns 16 års erfarenhet av att jobba i butik, bland annat som florist. Drömmen att driva ett eget ställe med inriktning på blommor kombinerat med inredning är något som vuxit sig allt starkare med åren.

– Jag åkte runt och letade efter lämpliga lokaler, men just Hovmantorp kändes först inte aktuellt eftersom här fanns ju redan klassiska butiken Margaretas Inredning & Presenter.

Men så visade det sig att Kristina som drev Margaretas skulle avveckla verksamheten och ha utförsäljning. Då såg Mikaela sin chans.

– Jag ville inte vara för påträngande så jag band en blombukett som jag tillsammans med ett personligt brev lämnade över till Kristina. I brevet presenterade jag mig själv och berättade att jag var intresserad av att ta över lokalen.

Buketten och brevet gjorde susen. Mikaela hade fått sitt drömställe. Huset mitt i svängen i centrala Hovmantorp har en gammeldags charm som är som gjord för att ha en blom- och inredningsbutik tycker Mikaela.

– Ja, det är härligt inspirerande miljö som sprider trivsel. Jag var inte ute efter någon tråkig fyrkantig lokal enbart bestående av en massa butikshyllor.

Foto: Nadia Hagberg

Butiken har Mikaela fyllt med handplockade saker som hon gillar och även tror kommer falla andra i smaken.

– Det ska gärna vara saker av naturmaterial, exempelvis trä och järn. Bland annat älskar jag gjutjärn. Jag och min familj bor i ett 1700-talshus, där vi varit måna om att bevara den gamla stilen, vilket inkluderar allt från rejäla träbjälkar till just gjutjärn!

Det rustika och lantliga får gärna kombineras med det mer moderna och romantiska tycker Mikaela. Men det allra viktigaste är att skapa och hitta sin egen individuella inredningsstil.

– Ett tag var det bara vit, kal och stram inredningsstil som gällde bland trendsättarna. Lyckligtvis har det förändrats. Idag är det mer öppet och tillåtande att köra sin egen personliga stil. Det finns en helt annan frihet.

Annons

Inredning går dessutom hand i hand med blommor, och i butiken har Mikaela skapat en grön inramning med personliga favoriter som exempelvis fjädersparris. Just att själv kunna välja utbudet och sätta sin egen prägel är det bästa med att vara butiksägare menar Mikaela. Samtidigt innebär tillvaron som egenföretagare mycket tidskrävande jobb.

– Jag älskar det här, men visst blir det långa dagar. Det händer att övriga familjemedlemmar ringer på kvällen och säger, nu får du faktiskt komma hem!

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons