Annons

Militärhinderbana ska pressa varje muskelgrupp

Publicerad 18 april 2016
Foto: Charlotte Stjernkvist
Foto: Charlotte Stjernkvist

Planerna på att anlägga en Bootcamp-hinderbana i Växjö har funnits länge. Nu står den färdig på Kampaängen i Växjö, redo att användas.

– Det känns jätteroligt och fantastiskt att ha gjort det här, att man är med hela vägen från att ha ritat till att bygga klart den på plats, säger Ida Karlsson, landskapsarkitekt på tekniska förvaltningen i Växjö kommun.

Annons

När kommunen började bygga beachvolleyboll-planerna inför förra sommaren fanns hinderbanan med i tankarna även då. Beachvolleybollsplanerna var klara i somras och under vintern har Ida Karlsson skissat på hinderbanan för att sätta spaden i marken i mars i år.

– Hinderbanan är inspirerad av en militärhinderbana och tanken är att den ska vara väldigt fysisk utmanande så man får med olika muskelgrupper. Det är också lagom avstånd så man hinner ta ansats till nästa hinder så man övar olika muskelgrupper varvat med varandra, säger Ida Karsson.

Kostnaden för hinderbanan landade på cirka 900 000 kronor. Enligt Ida Karlsson har Växjö kommun stått för arbetet själva och byggt alla hindren från grunden. Att köpa in färdigt material hade blivit både dyrare och sämre. Nu får de både biligare och mer robust material till anläggningen.

Den 1 maj invigs hinderbanan. En DJ ska vara på plats och dueller mellan flera Växjölag ska hållas.

– Vi håller på att knåpa ihop det sista nu men klockan 14.30, efter Växjöloppet kommer vi ha en duell mellan Växjö DFF, Vipers, Lakers och troligen också Hemvärnet och räddningstjänsten. Det kommer bli väldigt spännande, säger Ida Karlsson.

Charlotte Stjernkvist

Foto: Charlotte Stjernkvist
Foto: Charlotte Stjernkvist
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons