Annons

Miljonbygge med teknikinriktning på Campus

Publicerad 13 april 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Teknikens hus ska byggas på Campus i Växjö. Kostnaden för bygget beräknas vara 25 miljoner kronor. Växjö kommun ska finansiera 60 procent av kostnaden, Linnéuniversitetet och näringslivet står för 20 procent vardera. Hyran hamnar på 2,5 miljoner kronor om året.

– Vår vision är invigning hösten 2017, säger projektledare Joanna Kron till Smålandsposten.

Annons

I Teknikens hus ska andra och tredjeårselever som pluggar program med inriktning verkstad, el- och energi och teknik på gymnasiet samsas med universitetsstudenter som läser maskinteknik. Förhoppningen är också att grundskoleelever ska hitta dit och att företag inom Vidéum science ska kunna testa och utveckla sina produkter där.

– Vi planerar lämna in bygglovsansökan i höst och kunna börja snart därefter. Jag bedömer chansen som stor att bygget blir av, säger Vidéums fastighetschef Patrik Hjelm till Smålandsposten.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons