Miljonregn över Växjö

Publicerad 22 juni 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Växjö kommun är en av 19 kommuner som får pengar från Trafikverket för att förbättra kollektivtrafiken. Växjö får över 22 miljoner kronor i stöd, pengar som är avsedda för bland annat fler busskörfält och bättre service.

Trafikverket skriver på sin hemsida att "syftet med satsningen är att främja hållbara stadsmiljöer genom att skapa förutsättningar för att en större andel persontransporter i städer ska ske med kollektivtrafik".

– Det är mycket glädjande att vi har lyckats landa denna ansökan. Åtgärderna ligger helt i linje med hur vi arbetar med att prioritera gång, cykel och kollektivtrafik för att uppnå ett ändrat resebeteende, säger Per-Olof Löfberg, trafikplaneringschef på Växjö kommun i ett pressmeddelande.

Villkoren för det ekonomiska stödet är att kommunen måste genomföra flera motprestationer, så som att bygga nya bostäder och förbättra för cyklister. Läs mer om satsningen och vilka motprestationer som krävs här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.