Annons

Minister inviger i Växjö

Publicerad 8 maj 2017
Foto: Växjöbostäder
Foto: Växjöbostäder

I höstas inleddes ett nytt jättebygge vid Campus i Växjö. Växjöbostäder bygger 248 studentbostäder ovanför en helt ny ICA Kvantum-butik i kvarteret Docenten. Bostäderna byggs som enskilda moduler i Villa Vida:s fabrik och kommer lyftas fullt utrustade direkt på plats. På onsdag, den 10 maj, besöker bostads- och digitaliseringsministern Peter Eriksson (MP) Växjö för att inviga den första helt industriellt byggda studentbostadsmodulen.

– Detta är för oss ett unikt byggprojekt! Växjöbostäder tar härmed nästa steg mot ett klimatsmart, hållbart och effektivt industriellt byggande i trä. Vi är glada att bostadsministern kommer och inviger vår första helt industriellt byggda studentbostadsmodul, säger Maria Säterdal, VD på Växjöbostäder, i ett pressmeddelande.

Studentbostäderna kommer vara klara för inflyttning vid höstterminen 2018.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons