Annons

Minus för TAIF i bokslutet

Publicerad 16 juni 2017
Foto: Smålandsposten
Foto: Smålandsposten

Tingsryds AIF redovisar ett minus på 900 000 kronor i resultaträkningen efter förra säsongen. Resultatet presenterades för medlemmarna på torsdagens årsmöte.

– Det stora tappet är publiken. Vi hade inte budgeterat med ökning utan med samma publik i grundserien, men vi hade ungefär 300 färre betalande per match. Det är en stor sänkning som gör nästan 800 000 kronor, säger klubbens ordförande Johan Blomster.

Annons

Klubben försökte locka fler åskådare med en rad olika aktiviteter förra året, men lyckades inte. I slutet av säsongen byttes fyllda hus mot AIK och Leksand året innan mot glesare publik i play off-serien. Trots resultatet under förra säsongen budgeterar TAIF med samma publiksiffror kommande säsong.

Det finns också god anledning till det. Mora lämnar för SHL och ersätts av Leksand som drar mer publik. Fjolårets sämsta publiklag i Nelson Garden Arena, Västerås, ersätts med derbyn mot Troja. Dessutom väntar ett par heta matcher under försäsongen mot Rögle och Karlskrona.

Klubben skär dock även i kostnaderna i budgeten inför nästa säsong. Spelarbudgeten sänks från 5,7 miljoner kronor till 5 miljoner kronor. Men trots detta kommer det att behövas extra aktioner under kommande säsong för att återställa det egna kapitalet på en miljon kronor.

– Förra året hade vi ett eget kapital på strax över en miljon och uppfyllde kraven som krävdes. Nu landar vi på 100 000 plus.

Tingsryd kommer nu att hamna i elitlicensens kontrollår. Efter nästa säsong måste det egna kapitalet vara tillbaka på en miljon kronor. Planerna på att bolagisera verksamheten lever.

– Det är en av de lösningar vi tittar på, säger Johan Blomster som också omvaldes som ordförande vid årsmötet.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons