Annons

Miss ledde till tågkaos

Växjö • Publicerad 3 maj 2018
Foto: Mattias Mattisson

Under onsdagen och torsdagen har Krösatågens trafik mellan Växjö och Hässleholm nästan helt fått ställas in. Anledningen är att underhållet av tågseten blivit kraftigt försenat. Enligt Smålandsposten ledde missen till tågkaos.

De två senaste dagarna har bara ett tågset gått på sträckan. De andra tågen blev stående hos Bombardier Transportations verkstad i Nässjö.

Annons

– Det har behövt göras hjulaxelbyten på något tåg och så har de fått fel på en lyftanordning som behövs. Sen har det kört ihop sig med en säkerhetskontroll som måste göras efter ett visst antal mil som tågen rullat och då är det något tåg som fastnat där. Tillsammans med att det varit helger så har de helt enkelt inte hunnit med det de har lovat, säger Lars Hassvall hos tågoperatören Transdev till Smålandsposten.

Trafiken väntas rulla normalt igen först under fredagen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons