Annons

Missa inte detta - om du vill behålla cykeln

Publicerad 4 april 2016
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten

Förra året tog polisen hand om ett 30-tal cyklar och i år är det dags igen. Kommunen har i samarbete med polisen påbörjat arbetet med att rensa bort övergivna cyklar runt om i stan.

En grön lapp med en hälsning från kommen fästs på alla cyklar i city, Teleborg och på campusområdet för att se hur många som används och vilka som har blivit stående.

Annons

– Vi rensar bort cyklar som inte används för att komma åt med städning och renhållning men också för att ge plats i cykelställ, säger Per-Olof Löfberg, trafikplaneringschef i Växjö kommun till SVT Småland.

Den 18 april börjar arbetet med att forsla bort de cyklar som fortfarande står kvar och som man misstänker inte har flyttats sedan märkningen. Polisen ska förvara cyklarna ett tag och misstänker man att sin egen cykel har forslats bort, kan man vända sig till dem.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons