Annons

Misshandlade taxichaufför - med polisen bakom

Publicerad 31 mars 2016

En 32-årig man har vid två olika tillfällen misshandlat taxichaufförer, enligt Smålandsposten. Växjö tingsrätt dömer 32-åringen för misshandel och våld mot tjänsteman till 100 timmars samhällstjänst. Enligt rätten är straffvärdet cirka fyra månaders fängelse men eftersom 32-åringens situation har förbättrats och att han genomgår behandling för missbruk slipper han fängelse.

Det var i april förra året som den första misshandeln inträffade på Teleborg. 32-åringen gick då till attack med en skiftnyckel mot en taxichaufför som precis avslutat sitt arbetspass. Taxichauffören tog emot flera slag mot huvudet och fick bland annat en näsfraktur. 32-åringen lämnade kvar skiftnyckeln när han tog sig från platsen och kunde därför knytas till överfallet, med hjälp av DNA som fanns på verktyget. Enligt tingsrätten ska attacken ha varit helt oprovocerad.

Annons

Det andra överfallet ägde rum i en taxi mellan Växjö och Grimslöv i juli förra året. 32-åringen hade beställt en taxiresa till Grimslöv, somnade i bilen och blev väckt av taxichauffören. 32-åringen blev då våldsam vid väckningen och utdelade både knytnävslag och dödshot mot chauffören.

En polisbil som av en slump befann sig bakom taxin och poliserna kunde då gripa 32-åringen. Enligt en av polisen var mannen kraftigt påverkad av alkohol och tabletter att han ramlade ut ur taxin och ner i diket.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons