Annons

Misshandlades svårt - förövaren sökte vård

Publicerad 31 mars 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

En 25-årig man misshandlade en annan man så pass illa att han drabbades av synrubbningar och flera frakturer i ansiktet. Misshandeln inträffade i juni förra året då 25-åringen sökte upp mannen i hans hem i Växjö, skriver Smålandsposten. Anledningen till misshandeln ska ha varit ett svartsjukedrama.

25-åringen, som är bosatt i Växjö har erkänt att han utdelade flera hårda knytnävslag mot mannen. Han har också berättat att han en kort tid efter tvingades uppsöka vård då ett ben stack ut från hans hand.

Annons

Offret, som hade sina barn hemma hos sig vid misshandeln berättade för Växjö Tingsrätt att hans barn tog mycket illa vid sig av händelsen. Han har själv både fysiska och psykiska smärtor av misshandeln, flera månader efteråt.

Växjö tingsrätt dömer mannen till sex månaders fängelse, vilket är normalgraden. Han ska även betala ett skadestånd på 170 000 kronor till mannen där ersättning för kränkning, sveda och värk, inkomstbortfall och utseendemässiga skadeföljder innefattar beloppet.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons