Annons

Misstänkta i tiggerihärvan utlämnas

Publicerad 2 januari 2018
Foto: Lena Gunnarsson

I början av december genomförde polisen i region syd ett stort tillslag mot organiserad människohandel. Uppemot 30 tiggare ska ha styrts från Växjö och Bulgarien av en välorganiserad liga, som skickat miljontals intjänade kronor utomlands.

Flera personer är misstänkta för inblandning i människohandelshärvan. Nu har två av de tre misstänkta som greps i Bulgarien utlämnats till Sverige.

Annons

”De har genom att utnyttja målsägandenas utsatta belägenhet och genom vilseledande rekryterat, transporterat och inhyst flera personer i syfte att dessa ska exploateras för tvångsarbete i en situation som inneburit nödläge för målsägandena då gärningsmännen använt dem som gatutiggare på olika platser i trakten kring Växjö”, är åklagarens anklagelse mot männen enligt Smålandsposten.

De båda männen nekar till brottslighet.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons