Annons

Misstänkt brott vid kraftig kollision

Publicerad 9 oktober 2017
Foto: Carl Carlert

Vid klockan 18 i fredags inträffade en kraftig kollision mellan en personbil och en lastbil på riksväg 23, vid Åseda. Bilföraren blev fastklämd och fördes med allvarliga skador till Växjö lasarett.

För tillfället är föraren av personbilen misstänkt för beteendebrott eftersom han inte har följt väjningsplikten. Polisen har också tagit ett blodprov på mannen på grund av att han misstänks för rattfylleri, något som brukar göras vid olyckor. Svaret på blodprovet har dock inte kommit ännu, så det är ännu oklart om han är skyldig till brott eller ej.

Annons

- Lastbilen var på väg söderut och den mötande personbilen körde norrut. Sedan svängde bilen vänster in mot Åseda mitt framför lastbilen och fordonen kolliderade, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral till Smålands-Tidningen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons