Annons

Misstänkt mördare minns inte

Publicerad 21 mars 2016
Foto: Lars-Goran Rydqvist
Foto: Lars-Goran Rydqvist

Rättegången mot den 31-åriga man från Ljungby som har åtalats för mord på en 24-årig man från Lammhultstrakten inleddes under måndagen i Växjö tingsrätt.

När 31-åringen förhördes under rättegången uppger han att han inte minns vad som hände den där kvällen eller att han inte har någon kommentar, trots att han konfronterades med vad han själv sagt i tidigare förhör, skriver Smålandsposten.

Annons

Enligt polisutredningen utdelades det flera sparkar och slag med olika tillhyggen när slagsmålet bröt ut under mordet den 21 november förra året. 31-åringen ska också ha skållat offret med vatten.

Kammaråklagaren Anna-Karin von Schultz har valt att åtala 31-åringen för mord, vilket han nekar till och hävdar att det handlar om självförsvar.

31-åringen menar att 24-åringen hade antastat, förnedrat och hotat att döda honom. Det handlade om överlevnadsinstinkt och att "det bara går att förklara det om man är med i en sådan situation".

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons