Annons

Moderatledaren inspireras av Växjö

Publicerad 4 maj 2017
Foto: Anna-Stina Stenbäck
Foto: Anna-Stina Stenbäck

Under dagen är Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra på besök i länet och gjorde vid lunchtid ett stopp på 11-gården i Växjö. Hon menar bland annat att Växjö är ett bra och inspirerande exempel på en kommun som aktivt arbetar i samverkan mellan berörda parter för att låta fler komma in på arbetsmarknaden – något som inte minst avspeglas i den budgetmotion som partiet presenterade tidigare i veckan.

På 11-gården i Växjö finns verksamheter som riktar sig till unga som står utanför arbetsmarknaden och här hjälper man bland annat till med karriärplanering, kompetenshöjning och jobbsökande. På gården arbetar personal från såväl kommunen som Arbetsförmedling och under torsdagen tog verksamheten emot besök från Anna Kinberg Batra, partiledare för Moderaterna.

Annons

– Det är väldigt inspirerande att få ta del av det arbetet som görs här, Växjö är ett bra exempel och fler kommuner borde ta efter. Att få igång riktade insatser direkt och dessutom samverka mellan parterna är helt avgörande för att människor ska kunna komma ut i arbetslivet.

Under tisdagen presenterade Moderaterna sin budgetmotion som främst fokuserar på arbete, bland annat vill man se en utveckling av jobbskatteavdraget så att de som tjänar upp till 50 000 i månaden ska få ytterligare skattesänkningar. Motionen innehåller även hårdare krav på bidragstagare, bland annat bland annat genom bidragstak och förkortad A-kassa. Genom Växjölöftet finns redan krav på motprestationer och mycket av innehållet menar hon är inspirerat av Växjös arbetsmarknadspolitik.

– Växjö har lyckats sänka utbetalningarna av ekonomiskt bistånd samtidigt som invånarantalet har ökat och självklart har vi inspirerats kommunens insatser i arbetet med motionen. Kraven och insatserna som finns här har gett resultat – allt börjar med jobben och om inte fler kommer ut i arbetslivet så går det inte heller att bygga vidare på välfärden.

Anna-Stina Stenbäck

Foto: Anna-Stina Stenbäck
Foto: Anna-Stina Stenbäck
Foto: Anna-Stina Stenbäck
Foto: Anna-Stina Stenbäck
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons