Annons

Mohedason är boxningens nya löfte

Publicerad 29 mars 2016
Foto: Linnéa Petersson, Smålandsposten
Foto: Linnéa Petersson, Smålandsposten

När de Nordiska mästerskapen i boxning avgjordes i Ale utanför Göteborg i helgen var Billy Liljequist, 17 år från Moheda i final i 60-kilosklassen. Där mötte han finländaren Asseme Nouali och matchen slutade med förlust.

– Jag tyckte jag förde nästan hela matchen, men det är sånt som händer. Det händer hela tiden i boxningen, säger Billy Liljeqvist.

Annons

Liljequist tävlar för Göteborg Team Box och ses som ett framtidslöfte inom Svensk boxning.

– Jag fastnade för boxningen direkt. Jag har alltid varit en ivrig kille som gillar att slåss och man får verkligen adrenalinet under varje match och det är så jävla roligt bara, säger han till SVT Väst.

Liljequist är med i svenska boxningsförbundets Team Tokyo 2020, som fångar upp de bästa boxarna i Sverige och jobbar med att kvalificera dem till OS i Tokyo om fyra år. Enligt Liljequists tränare Patrick Bogere kan han bli "hur bra som helst".

– Det är inte svenskt som han tänker. Det är lite udda. Det är lite mer amerikanskt. Det är alltid vinna, vinna, vinna och därför tror jag att han kan bli hur bra som helst, säger Patrick Bogere.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons