Möra revben med Coleslaw "Daytona Style"

Publicerad 3 juni 2016
Foto: Lina Ländin
Foto: Lina Ländin

Hej hopp i sommarvärmen, Linas Kök här!

Till helgen blir det grillat och jag är svag för revben och coleslaw. De bästa revbenen jag ätit är på Daytona Bike Week i USA dit jag och min man åker varje år. De kan sin sak "over there" och köttet är oslagbart och så rikt på kött. Hemligheten med möra revben är att man antingen kokar dem eller kör dem långsamt i ugnen innan de läggs på grillen. Jag föredrar ugnen vilket ger möjlighet till att laga mer på en gång och man slipper slabba med vatten. Gnid in revbenen med din favoritgrillkrydda och vira in revbenen i folie, sen tjoff in i ugnen 2 timmar. Därefter behövs bara några minuter på grillen. Underbart!

Ingredienser till 4 personer

Tid: ca 3 timmar varav 2 timmar i ugnen

2 kg spareribs

Rub (grillkrydda att gnida in i köttet)

Glace/marinad

1 dl rapsolja

2 msk soja

1 msk flytande honung

1/2 dl Heinz Chilisås

Grillkrydda av något slag alt. egen blandning

1 msk Jack Daniels BBQ-sås

1 Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

2 Blanda allt till marinaden.

3 Ta av hinnan från revbenen och gnid in köttet med en god grillkrydda och linda in revbenen i folie.

4 Stek 2 timmar i ugnen

5 Pensla på glace och grilla några minuter på grillen innan servering

6 Servera med nedan tillbehör

En stor skål Coleslaw

1 kålhuvud

2 morötter

400 g Majonnäs

1 citron

salt

lite socker

1 Mixa kål och morötter i matberedaren.

2 Tillsätt majonnäs, rivet citronskal, salt och lite socker.

3 Blanda och låt stå i kylen över natten för godaste resultat.

Tillbehör

Bakad potatis

Majskolvar

smör

Vita bönor i tomatsås

kidneybönor

Jack Daniel´s BBQ-sås

Lina Ländin

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.