Annons

Mördaren som rymde hade nycklar

Publicerad 8 juli 2016
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten

Den 1 juli lyckades en patient, dömd för mord, rymma från den rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö. Mannen hann bara springa några hundra meter innan han kunde övermannas av personal.

Klinikens har anmält händelse till Inspektionen för vård av omsorg och enligt Smålandsposten står det i anmälan att "XX får tag i skalskyddsnycklar från personal och kommer på detta sätt ut från utegården … därefter kan XX ta hjälp av en stolpe och på detta sätt ta sig över muren".

– Vi är lika nyfikna som alla andra på att få veta exakt vad som har hänt. Det är en extremt ovanlig händelse och därför är det extra viktigt att vi går till botten med exakt vad som har inträffat, säger David Wirdelöv, biträdande verksamhetschef och säkerhetsansvarig vid regionkliniken, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons