Annons

Mordoffer skållades med kokande vatten

Publicerad 9 mars 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

En 30-årig man misstänks för mord i Ljungby. Han ska ha skurit en 24-årig man från Lammhultstrakten i halsen med en kniv och keramikskärvor. Sedan ska han ha sparkat offret i huvudet och hällde kokande vatten i ansiktet.

– Det är övervåldet i gärningen som gör att jag menar att det är frågan om ett mord, säger åklagaren Anna-Karin von Schoultz till Smålandsposten.

Annons

Händelse inträffade i centrala Ljungby i november ifjol och de båda inblandade ska ha varit ytligt bekanta med varandra. De ska ha träffats för att lyssna på musik och drack vid tillfället en stor mängd alkohol. I förhör har den misstänkte 30-åringen uppgett att han antastades av offret och känt sig förnedrad och kränkt.

Han ska då ha gått till attack och brottat ner det 24-åriga offret på golvet. Den misstänkte mannen ska sedan ha skurit offret i halsen.

– Det utdelas en mycket stor mängd sparkar mot den liggande och helt utslagne mannen. I det här läget häller 30-åringen dessutom kokande vatten över offret som skållas, säger åklagaren till Smålandsposten.

Den misstänkte mannen är tidigare ostraffad och förnekar brott. Han hävdar att våldet skedde i självförsvar och att han inte hade uppsåt att döda.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons