Annons

Röda siffror i Östers bokslut

Publicerad 7 mars 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Östers IF har en lång väg att vandra tillbaka till elitfotbollen. Dels sportsligt. Dels ekonomiskt. Föreningen redovisar ett negativt eget kapital på 2,4 miljoner kronor vid årsmötet senare i mars.

Eftersom det inte krävs någon elitlicens för att spela i division 1 södra kan Öster gå in i säsongen med sådana negativa siffror. Men lyckas man nå den sportsliga målsättningen med superettan 2017 måste det rättas till före augusti samma år.

Annons

– Vi har inga större möjligheter i den vanliga driften i år. Det vi har gjort är att vi måste öka intäkterna, men det är mycket beroende på resultat på planen, säger Östers ordförande Sven Johannesson.

Resultatet för föreningen landar på ett minus på 600 000 kronor. Det är dock siffror efter ett kapitaltillskott på 1,1 miljoner kronor. Utan det hade Öster noterat ett minus på 1,7 miljoner kronor för säsongen 2015.

– Det viktigaste för vår del för driften i år är att vi klarar att betala av det som kommer in. Det klarar vi och det har vi klarat hittills. Vi måste hålla i kostnaderna och vara noggranna med att använda pengarna rätt, säger Sven Johannesson.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons