Annons

Möte på Araby efter upplopp

Publicerad 22 januari 2016
Efter upploppet dagarna innan nyår kommer polis och kommunledning hålla ett möte på Araby. Foto: Johan Christensen, smp
Efter upploppet dagarna innan nyår kommer polis och kommunledning hålla ett möte på Araby. Foto: Johan Christensen, smp

Efter upploppet strax före nyår i Araby besökte flera Arabybor både polishuset och kommunhuset i Växjö. Där kom invånarna överens med polisen och kommunledningen om att de skulle träffas under ett längre möte för att diskutera hur trivseln, tryggheten och engagemanget i området kan utvecklas. Detta skriver Polisen i Växjö och Alvesta på sin facebooksida.

Ett datum är satt för mötet, som äger rum på måndag den 25 januari klockan sex på Araby Park Arena. Politiker, kommunchefen, tjänstepersoner och representanter från bostadsbolagen samt initiativtagaren till nattvandringen på området, Tomas Andersson ska delta.

Annons

- Viktigast för att komma framåt är att få en bild från de som bor i området - vi vill ha inspel, konkreta idéer och synpunkter. Vi vill också ge information om vad för aktiviteter som är igång och vad som planeras men också hur vi tillsammans kan stärka området, säger Växjös kommunchef Monica Skagne.

Poliserna Jonas Eek, kommunpolisen Scott Goodwin och Tomas Hermander, projektledare för Arabysatsningen kommer också att berätta om polissatsningen som drar i gång i februari.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons