Annons

Motorstjärna från Växjö gör comeback

Publicerad 18 april 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Det var 12 år sedan Växjöbördiga Björn Wirdheim var testförare åt Jaguars F1-satsning och han har inte tävlat på Svensk asfalt på 19 år. Men den 26 maj gör han comeback då han ska köra i legendaren Janne Flash Nilssons nya Saab-team, skriver SVT Sport.

Wirdheims meritlista är minst sagt imponerande. Han har en totalseger i Formel 3000, flera segrar i japanska Super-GT-serien och förra året vann han den europeiska Le Mans-serien.

Annons

– Det känns jätteroligt. Jag har haft kontakter med olika personer i Sverige och STCC en längre tid men det har kanske inte passat med mitt schema och internationella tävlande. Nu dök det upp en möjlighet, det var inte så länge sedan vi började prata om det här mer seriöst. Under de förutsättningarna som de lade fram för min del så kändes det helt rätt att hoppa på det här, säger Wirdheim till SVT Sport.

Innan Wirdhem började köra i Japan var han testförare för Jaguar och tippades bli ordinarie Formel 1-förare, men ägaren drog sig ur och kontraktet revs. Då sökte Växjöbon sig till Japan istället.

Han kommer fortsätta att tävla i Japanska Super GT och missar därmed minst två STCC-tävlingar, bland annat premiären i Skövde den 1 maj.

– Man blir ju lite bortglömd i Europa när man kör i Japan. Standarden är väldigt bra på racingen i Japan så det är kul att komma tillbaks. Man vet att man har potential att göra ett bra resultat i rätt team, säger han.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons