Annons

MP öppnar för S-samarbete i Växjö

Publicerad 4 januari 2018
Foto: Smålandsposten

Inför kommunvalet 2014 hade Miljöpartiet i Växjö ett samarbete med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. När valresultatet kom valde de dock att samarbeta med de fyra allianspartierna istället.

– Vi ser att vi har fått igenom ganska mycket grön politik och vi är glada över att Växjö har fått en stabil politisk majoritet. Det tror jag egentligen alla partier är eftersom det är lättare att bedriva oppositionspolitik om man vet vilka förutsättningar man har, säger politikern Cheryl Jones Fur (MP) till Smålandsposten.

Annons

Enligt tidningen öppnar Cheryl Jones Fur och Miljöpartiet för ett nytt samarbete med exempelvis Socialdemokraterna efter valet 2018.

– Vi kommer att bilda majoritet med dem som vill låta oss få igenom mest grön politik. Vi kommer att vara öppna för samarbeten åt båda hållen men vi kommer absolut inte utesluta att fortsätta samarbete med de blågröna. Vi har haft ett bra samarbete med de blågröna och vet att det kan fungera och från tidigare erfarenheter vet vi att det kan fungera att samarbeta med Socialdemokraterna också, säger hon till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons