Annons

Murphy hyllar lagkamraten

Publicerad 20 september 2016
Foto: Jonatan Andersson
Foto: Jonatan Andersson

Förra säsongen var en brokig historia för Cory Murphy. Tre mål och -4 i plus/minus gjorde att många dömde ut 38-åringen som färdig på SHL-nivå. Själv vill han lägga fjolåret bakom sig.

– Jag har inte tänkt mycket på förra säsongen. Det här blir ett nytt år för mig och jag känner mig i form. Jag har haft en bra sommar och det har varit en rolig försäsong.

Annons

Under nämnda försäsong har Murphy matchats mycket med Oliver Bohm. Samarbetet med det 14 år yngre nyförvärvet har funkat bra enligt Murphy själv.

– Jodå. Vi har en bra kommunikation och Oliver är en solid spelare. Sedan har alla sina egna tendenser ute på isen, så de får man ju lära sig med tiden för att funka riktigt bra som backpar.

Men måste han välja ett nyförvärv som sticker ut, får det bli en viss forward som kommit från allsvenska Pantern.

– Det finns många nya killar som kommit in och snabbt kommit in i vårt tänk och vår mentalitet. Men en som stuckit ut på isen är såklart Pontus Netterberg, säger Murphy och fortsätter:

– Han har haft en bra försäsong och jobbar hårt, samtidigt som han har en näsa för nätet. Det är riktigt kul att se, och som jag ser det har han alla möjligheter att lyckas även när SHL drar igång.

Och nu är det nära. På torsdag reser laget till Ängelholm för premiär mot Rögle.

– Det blir en tuff match. Rögle är ett bra lag, särskilt på hemmaplan. Vi vet att det kommer bli högljutt och de kommer vara starka över hela isen. Men gör vi vad vi bestämt så ska det nog gå bra, säger han.

Jonatan Andersson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons