Annons
Nöje

Musikelever välkomnar publiken på spännande resa

Häng med på en musikalisk och oförutsägbar resa genom livet! Ja, det är uppmaningen från musiktilläggets elever som på fredag har premiär på vårshowen One Way Ticket på Katedralskolan.
– Showen är en hyllning till livet, berättar musikeleven Astrid Brodén.
Växjö • Publicerad 31 januari 2018
Laddade inför fredagens premiär! Från vänster; Alice Lindqvist, Natalie Bogdanovska, Astrid Brodén, Benjamin Björksell och Tobias Johansson.
Laddade inför fredagens premiär! Från vänster; Alice Lindqvist, Natalie Bogdanovska, Astrid Brodén, Benjamin Björksell och Tobias Johansson.

Just nu pågår repetitionerna för fullt i Katedralskolans aula inför musiktilläggets premiär av One Way Ticket. Totalt medverkar 35 elever, men det är treorna som bär det tyngsta lasset.

– Vi har skrivit handlingen och även valt ut låtarna. När vi skrev storyn utgick vi från musiken.

Annons

Showen kretsar kring en resa. Eleverna vill fånga känslan av att fritt bege sig ut i världen och få möta alla speciella människor och platser. Astrid beskriver showen som en hyllning till livet.

– Men resan börjar på ett oväntat sätt, och precis som i livet är det en krokig väg med många oväntade och oförutsägbara vändningar. En resa kan ju börja på ett sätt och sluta på ett helt annat.

Musikaliskt kan publiken se fram mot en mångfald av musikstilar med allt från symfoniorkester till jazz.

– Vi visar upp bredden i musiktillägget med bland annat både blås och stråkar.

Arbetet med vårshowen påbörjades redan i vid terminsstarten i augusti. Nu går förberedelserna in på slutspurten. Med hjälp av erfarna musikläraren David Newkumet så ska de sista detaljerna på scen repas in inför fredagens premiär. Totalt blir det fem shower.

– Vi är laddade! Det här kommer bli en riktig höjdpunkt, utlovar Astrid.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons