Annons
Nöje

Musikhjälpen i Växjö firar fem år

I hela Sverige pågår denna vecka Musikhjälpen, som samlar in pengar för att bekämpa sexhandeln med barn. Växjös musiker vill dra sitt strå till stacken genom en fullspäckad konsertkväll på Sports/Pauze.
– Det är femte året vi kör Musikhjälpen i Växjö och denna gången blir det större än någonsin, säger initiativtagaren Mikael Persson.
Publicerad 15 december 2017
Foto: David Färdigh

Varje minut säljs fyra barn i sexhandeln världen över. Musikhjälpen riktar i år fokus på den globala sexhandeln med barn som är en miljardindustri. I Växjö har Mikael Persson och hans musikkollegor hakat på insamlingen genom att på lördag anordna en helkväll med konserter på Sports/Pauze.

– Handeln med barn är verkligen en fråga som engagerar. Dessutom är det femårsjubileum för Musikhjälpen i Växjö, så nu kör vi evenemanget större än någonsin med tre olika scener. Förmodligen så är detta Växjös största enskilda musikevent i år!

Annons

Musikhjälpen i Växjö samlar gräddan av stadens musiker under en och samma kväll. Musikaliskt blir det allt från visa och blues till punk och hårdrock. Ett av banden som spelar är Doctor Blues & Karin Rudefeldt.

– För oss känns det självklart att ställa upp i ett sådant här sammanhang. Förutom att samla in pengar medvetandegör vi en viktig samhällsfråga, säger gitarristen Lennart Olofsson.

Konsertkvällen börjar klockan 17 och håller på fram till natten. Publiken kommer kunna skänka pengar genom kontanter, kort och swish. Mikael Persson hoppas på god uppslutning.

– Förra året samlade vi ihop runt 30 000 och ambitionen är att överträffa den summan.

Och på lång sikt är målsättningen självklar.

– Jag vill ha hit Sveriges radios bur till Stortorget. Det ska vi uppnå genom att visa att Växjö är en stad där människor engagerar sig och kan åstadkomma stora saker.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons