Annons

Mycket nytt i Växjö Lakers

Växjö • Publicerad 18 december 2017
Foto: Nadia Hagberg

Efter en veckas uppehåll är SHL-hockeyn tillbaka igen. I morgon åker Växjö Lakers till Örebro. Samma lag möttes i Vida Arena förra lördagen, men det kommer att ha hänt en hel del sedan senaste mötet.

Växjö Lakers har fem spelare borta för JVM-spel. Det är Dominik Bokk som spelar B-VM och Elias Pettersson, Linus Högberg, Jonas Röndbjerg och David Madsen som laddar för turneringsstart på annandag jul. 18-årige Pontus Holmberg lånas in från division 1-klubben Västerås.

Annons

– Han ser klok ut på isen och rör sig helt okej. Det är ett jättehopp han gör, men det ska bli kul att se, säger Växjö Lakers tränare Sam Hallam.

I matchen mot Örebro får också en av klubbens J20-spelare chansen. Det handlar om Axel Sundberg som varit i målform den senaste tiden. På forwardssidan återkommer även Martin Lundberg. Däremot saknas Janne Pesonen och troligen kommer inte Tuomas Kiiskinen spela mer i år. Just nu är prognosen att han är borta i ungefär en och en halv vecka till.

På backplats händer en hel del. Daniel Rahimi återkommer efter avstängning och samtidigt är Eric Martinsson tillbaka efter skada. Noah Welch är avstängd i veckans match mot Örebro.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons