Annons

Myndighet protesterar - mot föräldrarnas förslag

Publicerad 25 september 2017
Therese Strååth med dottern Minette i famnen.
Therese Strååth med dottern Minette i famnen.Foto: Lennart Ernstsson, Smålandsposten

Föräldrarföreningen på skolan i Tävelsås har länge kämpat för att sänka hastigheten på den del av väg 682 som passerar skolan. De har velat sänka hastigheten från 50 till 30 på sträckan och fick rätt av Växjö kommun. Kommunens trafikexperter gav de rätt eftersom de anser att den sänka hastigheten håller sig inom Trafikverkets villkor. Men nu har Trafikverket sagt stopp och överklagat till länsstyrelsen.

– Jag tycker att det är löjligt rent ut sagt. Jag förstår inte varför man överklagar en säkerhetsgrej, säger Therese Strååth, ordförande i föräldraföreningen, till Smålandsposten.

Annons

Trafikverket menar att det inte finns någon anledning att sänka hastigheten på sträckan, som beskrivs som rak och med god sikt utmed vägen. Kommunen har i sitt beslut tagit upp att det kan bli en framtida skola även på andra sidan vägen men Trafikverket vill inte ta beslutet utifrån ”planerade framtida förhållanden”, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons