Annons

Myndigheten om stora byggplanerna i Växjö

Publicerad 9 januari 2018
Foto: Olof Elfverson, Smålandsposten

Växjöbaserade fastighetsbolaget Alhansa vill bygga omkring 170 nya bostäder i Regementsparken i Växjö. Men boende i området har vid flera tillfällen försökt stoppa byggplanerna. Så sent förra veckan reste boende ett nytt hinder eftersom fridlysta paddor trivs i parken.

Men nu har länsstyrelsen svarat och menar att det inte behövs någon inventering av paddbeståndet eftersom ett eventuellt bygge inte kommer att påverka paddornas förekomst negativt, skriver Smålandsposten.

Annons

– Det finns inga större vattensamlingar i parken och vi har gjort den här bedömningen utifrån domar i mark- och miljödomstolen, att det inte behövs någon inventering, säger Ulrica Nymberg, naturskyddshandläggare vid länsstyrelsen, till Smålandsposten.

Byggplanerna har funnits i flera år men stött på problem och kritik från flera håll. En omarbetad detaljplan har varit ute för granskning och snart väntas ett politiskt beslut fattas.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons