Annons

Evertsson: ”När man löst en bana kommer en ny”

Publicerad 10 februari 2016

Henrik Evertsson blev sportchef i allsvenska Växjö Lakers hösten 2006. Han är nu inne på sin tionde säsong och har nu byggt färdigt det lag som ska försvara SM-guldet i vår. Sakari Salminen blev sist in i bygget.

– Det är ingen chansning. Det är en kille som vi vet vad han kan, säger Henrik Evertsson.

Annons

Vad betyder det att han kände Kiiskinen sedan tidigare?

– I det här läget betyder det ingenting. Marknaden är så tunn att vi inte hade valt bort honom om han inte hade spelat med någon annan i vår klubb.

Hur ser du på ert utgångsläge med tio grundserieomgångar kvar?

– Det är väl ganska tydligt vilket läge vi är i. Vi måste ta så absolut många poäng vi bara kan för att ta en direktplats till kvartsfinal, säger Henrik Evertsson som annars inte vill utvärdera säsongen.

– Det går alltid fort i hockey. Det är därför man inte gör några utvärderingar av typen nöjd eller inte på ett definitivt sätt när man står mitt uppe i det.

– Absolut. Det ser aldrig likadant ut. Ibland har man många på kontrakt. Ibland har man färre på kontrakt. Det är egentligen inte hur många du har som spelar någon roll för hur nöjd, oroad eller missnöjd en sportchef är utan det är mer att folk vill spela och arbeta hos dig. Vi skulle kunna ha varenda kontrakt utgående om alla på marknaden ville spela för Växjö Lakers. Det kan till och med vara en fördel med kontrakt som går ut. Väldigt ofta målas det upp som något jättenegativt att man har många kontrakt som går ut. Jag har aldrig någonsin upplevt det så. Det handlar om den allmänna attraktionen vi har som arbetsgivare och den är fortsatt god.

Är jobbet som sportchef fortfarande lika kul?

– Ja, tröttnar man på att jobba med sin hobby, då ska man nog lägga av. Det är fortfarande världens roligaste jobb och en av anledningarna till det är att det inte går en rak linje hela tiden. Hade det gjort det hade jag tröttnat snabbare. Det här jobbet erbjuder alltid nya utmaningar, men det är en stor anledning till varför det är roligt. Man måste tänka om, man måste tänka nytt, man måste tänka till, hela tiden. Det tror jag att alla som jobbar med det här uppskattar. Det är inte bara att vi gillar hockey. Då hade man kunnat köpa ett säsongskort och bara kollat hockey. Det är just problemlösningen som ligger i det. Det är som ett spel som alltid erbjuder nya möjligheter. När man har löst en bana kommer en ny.

In och ut med Joey Crabb och Adam Burish är ett bra exempel på det?

– Det går mycket under den förra rubriken och det är det som är så roligt med det här jobbet. Många gånger tycker jag att det missuppfattas. Folk tror att allt är klart när en värvning är gjord eller ett lag är satt, men det är det aldrig. Du kan alltid förstärka laget. Här hittade vi möjligheter att förstärka laget under innevarande säsong med killar som faktiskt kom in för bara en liten stund sedan – också för att förstärka laget. De gjorde det då, men jag och vi känner att vi är ett starkare lag med Salminen och Leino än med Crabb och Burish. Det är det som är så inspirerande. Då kommer den nya banan och öppnar sig. Hockeygudarna vrider till det och nu finns möjligheten.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons