Annons

Nära att bli vräkt - efter mystiskt mejl

Publicerad 10 juli 2017
Foto: Alexandra de León
Foto: Alexandra de León

En hyresgäst i Kronobergs län var nära att bli vräkt av Kronofogden efter ett mystiskt mejl från en okänd person. Det var efter att en hyresvärd begärt avhysning på grund av obetalda hyror som ärendet kom till myndigheten. Men hyresgästen ansåg sig inte ha några hyresskulder och bestred avhysningen. Då avslutade Kronofogden ärendet men bara några dagar senare återupptog dem densamma.

Enligt Hyresgästföreningen ska Kronofogden ha fått ett mejl där hyresgästen accepterade uppsägningen. Meddelandet var undertecknat med hyresgästens namn men det var inte han som hade skickat mejlet. Mejlet kom från en helt annan mejladress.

– Det hela är mycket märkligt, vi vet fortfarande inte vem som skickade in det andra bestridanden. Men huvudsaken är att hyresgästen slapp bli avhyst och att ärendet tas upp i domstol, säger Victor Herrera, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons